Blog2017-11-30T13:56:06+01:00

Blog

december 2023

Begeleiding en fotografie voor nieuwe site RV Speel en Sport

Met veel plezier gewerkt aan de nieuwe website voor RV Speel & Sport, de nieuwe tak van RV infra. Het bedrijf ontwikkelt, levert en plaatst speel- en sporttoestellen voor in de buitenruimte. Van de eerste tekening tot de laatste schroef. Spuisers fotografie nam in samenwerking met Grab a Web de fotografie en productie van deze site voor z’n rekening.
Veel succes met de site.

september 2023

Bezoek aan voormalig NAVO hoofdkwartier Cannerberg

Tijdens de koude oorlog was er in de mergelgroeve van de Cannerberg een geheim NAVO hoofdkwartier en verbindingscentrum gevestigd. In 1992 werd het gesloten vanwege de vervuiling met asbest. Er volgde een jarenlang durende sanering.
Ik kreeg de unieke gelegenheid om een aantal 360 graden beelden te maken.

juni 2023

september 2021

september 2019

DAF driver challenge 2019

Beelden gemaakt van DE truck drivers wedstrijd van het jaar.
In keywords:
Peter Jacobs (België) winner – 18 deelnemers na landelijke voorrondes – selectie uit 1000 chauffeurs – Goodyear Track Luxemburg – coupling – maneuvering – ECO drive – daily check – social skills – partners DAF Goodyear Dekra – jury leden Michael Bleekemolen (race driver F1) Sabine Schmitz (race driver Top Gaer) Ellen Lohr (race driver) – super organisatie van TOP DAF team – gastvrijheid van Goodyear – DAF LF CF XF trucks
 
Samen met Marieke van Grinsven: portretten maken, actie’s vastleggen, groepsfoto’s, challenges verslaan, beeldbewerken en snel alles leveren voor online updates.

april 2019

september 2018

Hi-res panorama fotografie

Deze vakantie flink verdiep in de panorama en 360 graden fotografie. Een van de doelen was om een ultra hoge resolutie panorama te kunnen maken en deze dan ook nog te kunnen vertalen naar een internettoepassing. Kortom een beeld waar je zo ver kunt inzoomen, dat je details ziet die je in werkelijkheid met het blote oog nauwelijks kunt waarnemen. Verder ben ik bezig met voorbeelden te maken van 360 graden beelden, zowel “buiten als binnen”. Ook deze worden gemaakt in zeer hoge resolutie. Later meer op deze site…

Dit beeld is gemaakt vanaf het Fort Sint Pieter, het originele bestand is 13 meter lang en 70 cm hoog in drukwerk resolutie!!!

Klik op deze link om het beeld te bekijken!!

juli 2018

Expositie cursisten basiscursus digitale fotografie

Aan het begin van de basiscursus digitale fotografie krijgen de cursisten de opdracht een eigen project te bedenken. Iets wat bij ieder persoonlijk aansluit. Gedurende de cursus wordt hier aan gewerkt met als doel om aan het einde van de rit een mooie expositie waardige presentatie te houden. Ook dit jaar is dat zeker weer gelukt en hangen er in gezondheidscentrum D’n Dippo werken van veertien cursisten. Zeker de moeite waard om te gaan kijken. Mocht u zelf willen deelnemen aan deze cursus dan kan dit en kunt u altijd contact op nemen voor meer informatie.

Tot 27 september bent u op tijdens openingstijden van harte welkom in D’n Dippo om de diverse werken te bekijken. Voor meer info klik op volgende link: D’n Dippo

april 2018

Totaal pakket voor MergelRijk

Hard aan het werk voor MergelRijk.

Van fotografie tot drukwerk. Spuisers fotografie verzorgd een groot deel van de promotie. Uiteraard fotografie, maar ook de grafische opmaak voor advertenties, posters, rolbanners, folders, straatborden en nog veel meer.

MergelRijk is een jonge attractie in Valkenburg, die aan de hand van Mergel- en Zandsculpturen diverse verhalen over grotten, mergel en Valkenburg verteld. Je loop zonder gids door de mergelgroeve. Voor kinderen is een speciale speurtocht, er zijn films, tablets en als hoogtepunt mag je zelf aan de slag met een blokje mergel.

januari 2018

december 2017

november 2017

oktober 2017

Shoot voor Caterpillar

Via het reclamebureau Centigrade World gefotografeerd voor Caterpillar in Gent. Wat een ongelofelijke kracht hebben die machines. Oude silo’s werden in elkaar gedrukt als een frisdrankblikje, in stukken geknipt en uit elkaar gereten. Bij nadere beschouwing was het wel een blikje met een wand van ruim een centimeter dik staal.

Erg gave klus, met erg gave actie shots!

 

 

september 2017

Fotografie en ontwerp voor Steenkolenmijn Valkenburg

Mooi project voor een honderd jarige… De Steenkolenmijn wilde een aantal oude informatieborden en een stuk aankleding vervangen. Het ontwerp hiervoor werd door mij uitgevoerd.

In de mijn heb ik diverse foto’s gemaakt van tentoongestelde machines, steenkolenkarretjes, ed. Deze beelden, vaak ijzer met een mooie patine, dienden als achtergrond van de borden en aankleding. Historische foto’s werden gereproduceerd en gerestaureerd om vervolgens met de aangeleverde teksten mooi opgemaakt te worden tot nieuwe informatieborden.

Het geheel werd perfect geprint en beplakt door Ads & Arts.

Kidsday 8 oktober

Leuk grafisch klusje voor Eurelings fysiotherapie en fysiofitness (gezondheidscentrum D’n Dippo).

Kidsday, 8 oktober is de tweede keer dat Eurelings fysiotherapie en fysiofitness samen met een aantal sportverenigingen een dag met sport en spel organiseert. Alle kinderen t/m groep 8 van de basisschool zijn welkom in de gymzaal van Schimmert.

Ook deze editie mocht ik weer een stukje ontwerp en drukwerk verzorgen voor de pr.

 

 

Kerst in september

Het is september en het eerste kerstbeeld is al gemaakt. MergelRijk gaat deze kerstperiode starten met een grote ondergrondse miniatuurwereld. Hiervoor mag ik een groot deel van de promotie en aankleding ontwerpen. Mooie klus, fotografie, grafische vormgeving. Er komen: folders, advertenties, vele vierkante meters bedrukt plakfolie voor o.a. diverse etalage ramen, rolbanners, spandoeken, bewegwijzering en aankleding van “de leukste grot” in Kerststad Valkenburg.

 

 

augustus 2017

Noorwegen fantastisch voor natuur- en landschapsfotografie

Net terug van vakantie in Noorwegen. Wat een geweldig land voor natuur- en landschapsfotografie. Ik kon het natuurlijk niet laten om een hele serie mooie beelden te maken. Toch niets gaver dan met een camera, statief de natuur in.

Ik heb vooral panorama’s gemaakt, dat wordt nog wel een dagje beeldbewerken om alles netjes aan elkaar te stitchen. Straks super hoge resolutie beelden en flink wat om toe te voegen bij het blok landschapsfotografie op deze site.

juni 2017

Trots op werk cursisten Basiscursus Digitale Fotografie

De basiscursus digitale fotografie hebben de cursisten afgesloten met een prachtige expositie in gezondheidscentrum D’n Dippo. Te zien van 25 juni t/m 1 oktober 2017. Erg trots op mijn cursisten!

Januari 2018 start weer een nieuwe Basiscursus Digitale Fotografie, voor meer info neem even contact op.

mei 2017

Foto gemeenschapshuis, formaat groot, kijkafstand klein.

De Georganiseerde Ondernemers Schimmert (G.O.S) wilden een cadeau aanbieden bij de opening van het nieuwe gemeenschapshuis. “Er is nog een muur vrij, kun je een mooie foto maken met iets van Schimmert erop”. Al vrij snel heb ik het plan bedacht om de twee grote torens van het dorp te fotograferen en samen te voegen in één groot beeld.

De uitdaging zat in het grote formaat van de foto, ca 12 m² en een hele korte kijkafstand. Met een slimme aanpak en een camera met een heel hoge resolutie is het gelukt om een zeer hoge mate van detaillering te bereiken. Zelfs als je op een afstandje van 50 cm staat, kun je nog alle details scherp zien! Bijvoorbeeld het net over het balkon van de watertoren.

 

 

Ga naar de bovenkant